Tel: +46 (0)8-592 505 80 Sök:

Skrolla nedåt

Perfaten Atlant Eco

Sortiment » Perfaten » Atlant Eco

  • Kontorsutrymme
  • Datorsalar och datacenter
  • Hotellkomplex
  • Forskningsavdelningar
  • Högteknologisk produktion
  • Utställnings- och konferensrum

Perfaten Atlant Eco

Perfaten Atlant Eco är ett installationsgolv tillverkat av spånskivor med hög densitet och utmärkt pris/kvalitetsförhållande.

Lågt utsläpp av formaldehyder (E1-klass) gör Atlant ECO till ett miljövänligt val.

Serien Atlant

Installationsgolv är en modern och mycket populär lösning inom byggbranschen, ett enkelt och effektivt sätt att skapa ett solitt golv som höjs ovanför byggnadens huvudsakliga (ofta betong) golv för att rymma ett brett utbud av kommunikationer (kablar, kyl- och brandskyddssystem, vattenledningar, luftkanaler, etc.) och säkerställa snabb och enkel åtkomst till dem.

Med en låg nettovikt (1 m² väger från 22 kg till 56 kg beroende på material) kan systemet skapa upphöjda golv på önskad nivå utan att signifikant öka belastning på botten eller golvplattorna och utan att minska bärkapaciteten.

Tack vare Perfatens smidiga installationsgolv är det enkelt att omvandla lokaler snabbt om kundens behov ändras.

Tillämpningsområde

Avtagbara upphöjda golv används ofta i multifunktionella centra, kontor, hotellkomplex, datalokaler och centra, forskningsavdelningar, "renrum", högteknologiska industrier. Ej avtagbart upphöjt golv används mest i sådana lokaler som entrégrupper, hissar, flygplatser, lager och lossningsområden.

Brandsäkerhet

En annan parameter som bör beaktas vid val av ett upphöjt golv är dess brandsäkerhet. Våra golv, beroende på typ av platta, tillhör klasser från G3 till NG, vilket gör att de kan användas i alla typer av inredningsrum - från små oövervakade rum till nödutgångar. Sidoslangen är tillverkad av specialplast, som under påverkan av höga temperaturer, skum och solvaror med samma kant på den intilliggande plattan, vilket förhindrar tillförsel av syre till elden och slutar brinna. Vid utformningen av våra strukturer ägde vi särskild uppmärksamhet åt att säkerställa brandsäkerheten. Användningen av högkvalitativt stål och special bearbetning gjorde det möjligt för oss att uppnå systemstabilitetsindikatorer från F30 till F60.

Miljöstandarder och föreskrifter

Alla produkter är tillverkade i strikt överensstämmelse med europeiska miljöstandarder. Hela kvalitetsledningssystemet för företaget är ISO 9001-certifierat.

PERFATEN Eco-golvplattor är gjorda av låg formaldehydspånskiva och uppfyller miljöklass E1. Genom specialbeställning är det möjligt att tillverka PERFATEN Eco-plattor från ett material som inte innehåller formaldehyd (klass E0).

Antistatisk PVC

I tv-studior, serverrum och medicinska anläggningar, vid fabriker och företag där ett stort antal elektriska apparater och elinstallationer används, rekommenderas att använda antistatisk PVC-beläggning. Detta minskar risken för brand och elektriska skador (elektriska stötar). Dessutom är denna beläggning väl lämpad för arrangemang av barnlokaler och rum för personer med allergi eftersom den förhindrar ansamling av damm.

Tygrutor

Det här är den bästa lösningen för barnens lekrum, lokaler för hushållsändamål, kontorslokaler, hotell. Till skillnad från heltäckningsmatta, har den kompakta storlekar, är lättlagd och kräver inga långvariga reparationer vid skadorna (det räcker bara att ersätta en skadad bräda). Tack vare interlaying-tekniken och starka bindningar av fibrer på grund av användning av latexlim, uppfyller golvsystemet alla brandförhindrande och miljöfarliga krav, vilket är viktigt för att underlätta installation och slitstyrka.

Keramisk granit

Falska golvsystem belagda med keramisk granit passar väl till hallar, korridorer och platser med högintensiv trafik. Denna beläggning är motståndskraftig mot slitage, upprätthåller bra utseende och struktur under en lång tidsperiod oavsett fuktighet belastningar och temperaturförändringar. Keramiska granitplattor påverkas inte av rengöringsmedel, är estetiskt vackra, har helt jämna skarvar och är fria från defekter som är typiska för naturlig granitbeläggning.

Parkett

Parkettbaserade falska golv används traditionellt i interiörer av museer, kontor och mottagningar. För att göra en ytbeläggning från parkettskivor använder man dyra träslag: en struktur består av tre lager av trä, bundna med varandra i tvärsnitt vilket gör brädorna starka och estetiska.

Laminat

Ett laminerat installationsgolv är den mest populära tekniska lösningen för lokaler av hushållsändamål, kontorslokaler, klassrum och försäljningsområden. Brädorna är gjorda med flera papperslager som impregneras med ett speciellt harts och pressas till ark. Karaktäristiska egenskaper hos detta material är motståndskraft mot fukt och slitage, ljudisolering, lätt installation och underhåll, säkerhet och miljökompatibilitet.

Naturgummi

För tillverkning av denna beläggning används gummi. Detta är ett starkt och elastiskt material som är resistent mot snabba temperaturförändringar, syror och andra kemikalier. Materialet används mest i överfulla utrymmen (järnvägsstationer, flygplatser), produktionsområden och hälsovårdsinrättningar. Det är lätt att montera och håller sig fritt från deformation under hela sin livstid.

Naturlig linoleum

Till skillnad från sina många föregångare är modern linoleum resistent mot slitage och estetiska. För tillverkningen använder man trähartser, linfröolja, korkpulver, jute och pigmenterade komponenter. Denna beläggning är slitstark och används i lokaler där med medicinsk utrustning, kontorslokaler, lekrum och lokaler med många elektriska apparater eftersom det dessutom förhindrar ackumulering av statisk elektricitet.

Ledande PVC

Ledande PVC-beläggning är en perfekt lösning för lokaler där elinstallationer används. Dessa är bildrum, medicinska laboratorier, kirurgiska kostymer, telefonstationer och serverrum. Beläggningen innehåller kolkomponenter för att fånga upp elektriska laddningar och förhindra deras ackumulering. Det resulterar i högre säkerhet i lokaler.

Nålfiltsmatta

Nålfiltsbeläggning tillverkas av upprepad stansning av textilväv för vilka speciella nålar används. Detta gör texturen starkare och ökar ökar golvets hållbarhet. Basen utgörs av gummi vilket förhindrar deformation, gör det beständigt mot vatten och har ljudisolerande effekt. Golv med nålfiltsbeläggning installeras i försäljningsområden, entréhallar och lobbyer, kontorsytor och trånga platser då materialet är lätt att rengöra, fukt- och smutsavvisande.

Glas

Ett glasbaserat installationsgolv är en relativt ny lösning. Användningen av denna beläggning gör det möjligt för konstruktörer att materialisera designinteriörsidéer i barer, museer, utställningsmöjligheter och köpcentrum med hjälp av kompletterande belysning och kombinering av glas med andra material. Golvplattorna har tre solida lager som gör dem resistenta mot miljöexponering, pålitliga och funktionella.

Läs mer och se exempel i filen Perfaten Atlant Ytbehandlingar under fliken Dokument

Dokument Uppladdad Filarkiv
Perfaten Atlant Eco skötselanvisning 2019-11-07 Hämta
Perfaten Atlant Installationsgolv datablad 2019-05-09 Hämta
Perfaten Atlant Eco datablad 2019-05-09 Hämta
Perfaten Atlant Ytbehandlingar 2019-05-18 Hämta

Övriga produkter från Perfaten

Installationsgolv samt tillhörande system tillverkade i aluminium för låg vikt och mycket god hållfasthet.